Blog

Beleid- en overlegstructuren binnen Data Governance

Beleid- en overlegstructuren binnen Data Governance

31 augustus 2022 | Senad Cerimovic

Data governance is een voorwaarde voor datagedreven werken. Maar hoe geef je vorm aan de beleids- en overlegstructuren die nodig zijn? Onze collega Senad heeft hier namens de DAMA NL werkgroep Data Maturity een two-pager over gemaakt.

(dev)OPS is niet Sexy?

(dev)OPS is niet Sexy? 

8 april 2022 | Anton van Vliet

Onze collega Anton zit al 28 jaar in “het vak”. Toen hij zijn vrouw net had leren kennen en één van de eerste keren bij haar aan tafel vroeg haar broertje wat Anton deed voor zijn werk. In die tijd was Anton systeem beheerder. Fons (broertje van zijn vrouw) verstond echter “Steenbeheerder” en hij vroeg zich af wat dat was.

Welke programmeertaal gebruik jij als Data Scientist?

22 februari 2022 | Kristian Cörvers

De twee meest gebruikte programmeertalen die door een Data Scientist worden gebruikt zijn R en Python. Ze zijn beiden open-source en hoewel je met beiden hetzelfde kan bereiken verschillen ze wel zeker van elkaar.

Retrospective: Speed Dates 

3 februari 2022 | Martijn Postma

In deze tijden kan het makkelijk gebeuren dat je in een team werkt met mensen die je nog nooit in het echt hebt gezien. De verbintenis die vroeger zo makkelijk ontstond rond de koffie...

Data Science als containerbegrip

25 januari 2022 | Kristian Cörvers

Een van de meeste vragen die ik krijg van mensen om mij heen is: "Wat doe jij nou precies? Als ik dan vertel dat ik Data Scientist ben, blijft het voor velen vaak nog steeds een vaag begrip. Voor de mensen om mij heen snap ik dat, maar in het bedrijfsleven merk ik dat de term "Data Science" gebruikt wordt voor vrijwel alles...

Dezelfde applicatie in verschillende JS frameworks: welke is het beste?

2 november 2021 | Daniël Vercouteren

Online zijn er honderden blogs te vinden met voor- en nadelen van de grootste Javascript frameworks en daarmee ook honderden benaderingen waarom een framework ‘de beste’ zou zijn. (spoiler alert: er is geen ‘beste’!).

JSNation Conferentie 2021 

18 augustus 2021 | Redouan Machouahi

Van 9 tot 11 juni 2021 heb ik de JSNation live-conferentie bijgewoond, één van de grootste JavaScript conferenties in de Cloud. Omdat het zo'n geweldige ervaring was, wil ik dit graag met jullie delen...

Tutorial: in 10 stappen Loadtesten met SoapUI

 2 augustus 2021 | Martijn Postma 

Soms heb je als tester, ontwikkelaar of infrastructuur specialist de mogelijkheid nodig om te zien hoeveel een systeem aan kan. Met een loadtest is het mogelijk om artificiële belasting te simuleren op een applicatie. SoapUI is een gratis tool wat dit...

Testbaarheid en automatiseerbaarheid

6 juli 2021 | Okto Wahjuwibowo

De rol van Test Automation Engineer wordt veel gezocht, omdat testautomatisering steeds belangrijker wordt bij het ontwikkelen van software. De hoeveelheid van (test)werk neemt toe door de Agile methoden die breed worden ingezet bij organisaties. 

Pong Team Fundering 

25 juni 2021 | Martijn Postma 

Het samenwerken op kantoor begint langzaam weer mogelijk te worden. Zelf ben ik een groot voorstander van de mogelijkheid tot remote werken. De impact die het heeft op de balans tussen werk en privé en de mogelijkheden tot een flexibele invulling van ...

Holistisch data gedreven BI Cultuur

28 januari 2021 | Ryan Ghafoerkhan

Een Afrikaanse gezegde. Hiermee wil ik zeggen dat de sociale banden, (bedrijf/ IT-) processen en organisatorische aanpakken net zo belangrijk zijn als een gecentraliseerde BI-omgeving. Ik zie de combinatie hiervan als synchronisatie tussen strategische voordelen die jouw bedrijf naar het volgende niveau brengen.

Test IT and Brexit 

21 januari 2021 | Erwin Poeran

Op 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk (VN) de Europese Unie (EU) verlaten. Tot en met 31 december 2020 gold er een overgangsperiode. In mijn huidige opdracht bij ABN Amro Clearing Bank (AACB) zijn wij de afgelopen tijd druk bezig geweest met de voorbereidingen voor Brexit.

Snowflake naar de beurs, nou en?

22 september 2020 | Daan Bakboord

Vorige week ging Snowflake naar de beurs en is nu openbaar beschikbaar voor handel op de New York Stock Exchange. Wat deze beursgang van Snowflake betekent, wordt uitgelegd in de Snowflake-blog door de CEO van Snowflake, Frank Slootman.

Alteryx Designer Core Certificaat
10 juni 2020 | Dagmar Tieleman

Vorig jaar was Alteryx voor mij nog onbekend, maar ik ben inmiddels groot fan van deze fantastische tool. Het wordt wel eens Excel Plus genoemd. Onterecht. Deze data analyse tool kan namelijk worden toegepast voor data integratie, datakwaliteit en data analyse.

Cloudwatervrees

28 november 2019  |  Daan Bakboord

In de wereld van Data & Analytics gaat het vaak over oplossingen in de Cloud. Wat is dat dan, de Cloud? Heel simpel gezegd; De Cloud is de computer van iemand anders. De waarheid ligt iets gecompliceerder.

Alteryx Inspire Europe 2019

14 oktober 2019  |  London UK  |  Nasser Ketwaru

In de week van 14 oktober hebben Daan, Rakesh en ik het Alteryx Inspire Europe event in Londen bezocht. Het vierdaagse event bestond onder andere uit leerzame trainingen en workshops, maar ook interessante keynotes en best practices.