Alteryx Designer Core Certificaat

10 juni 2020 | Dagmar Tieleman

Vorig jaar was Alteryx voor mij nog onbekend, maar ik ben inmiddels groot fan van deze fantastische tool. Het wordt wel eens Excel Plus genoemd. Onterecht. Deze data analyse tool kan namelijk worden toegepast voor data integratie, datakwaliteit en data analyse (statisch en voorspellend). De mogelijkheid tot predictive analysis is erg interessant, omdat Alteryx R packages bevat, zodat gebruikers niet alles zelf hoeven te programmeren om voorspelmodellen te ontwikkelen.

Alteryx Designer Core Certificaat

Vorige week haalde ik mijn Alteryx Designer Core certificaat na een aantal weken core training en tevergeefse examen pogingen. Het Alteryx examen staat erom bekend dat het een lastig examen is. Gelukkig maar, want dat betekent dat ik nu extra blij ben met mijn papiertje.

Mijn tips om het Alteryx Designer Core certificaat te behalen

1. Volg de 4 webinars over Alteryx Core fundamentals

Sessie 1: Build Your First Alteryx Workflow
Sessie 2: Alteryx for the Excel User
Sessie 3: Will It Blend?
Sessie 4: Introduction to Predictive Analytics

Schrijf je in voor deze webinars via deze link.

2. Neem de Core Exam Prep guide door

In de Core Exam Prep guide staat heel duidelijk welke topics er terugkomen op het examen. De linkjes naar interactieve lessen over deze topics en andere handige documenten of trainingen zijn super handig.

Op pagina 12 staat een oefenexamen en via deze link vind je ook de Core Cert Practice Test. Ideaal, want zo veel oefenexamens van Alteryx zul je niet vinden.

Vind de Core Exam Prep guide via deze link.

3. Doe een aantal Weekly Challenges

Weekly Challenges zijn super goede oefeningen om bekend te raken met Alteryx Designer.
Filter in de sectie Labels aan de rechterkant op 'Beginner'. Die uitdagingen zijn prima ter voorbereiding op het Core examen.

Vind de Weekly Challenges via de volgende link.

4. "How I passes the Core Certification in 9 days"

Bekijk deze tips van een andere ervaringsdeskundige om het Alteryx Core certificaat te halen.

5. Maak het examen!

Het Alteryx examen is niet alleen gemaakt om je certificaat te halen, maar je leert ook tegelijkertijd over Alteryx. Je krijgt dan de beste indruk van de vraagstelling en tijdsdruk. Mijn tip voor het examen is om 1 minuut tot 1 minuut 15 sec. per 'gewone' vraag te besteden en ca. 3 minuten per 'practical' waarin je zelf een workflow moet maken. 

HEEL veel succes!