Alteryx Inspire Europe 2019

14 - 17 oktober 2019 | Nasser Ketwaru

In de week van 14 oktober hebben Daan, Rakesh en ik het Alteryx Inspire Europe event in Londen bezocht. Het vierdaagse event bestond onder andere uit leerzame trainingen en workshops, maar ook interessante keynotes en best practices. Zo werden er technische trainingen aangeboden voor o.a. Business Intelligence consultants en data scientisten, maar ook trainingen voor eindgebruikers zoals business analisten en controllers die veelal operationele werkzaamheden in Excel verrichten. 

Nieuwe gebruikers van Alteryx konden de training “Core Concepts” volgen. Deze training is in principe geschikt voor iedereen die met gegevens werkt. Men leert de nieuwe lay-out van Alteryx kennen. Alteryx laat zien dat het nu makkelijker is om data te importeren vanuit verschillende typen bestanden, zoals CSV en Excel. Je leert de data te analyseren en de type datatype te veranderen om dit vervolgens aan elkaar te koppelen, hierbij formules toe te passen en deze te exporteren. Op deze manier kun je data verschillende typen bestanden integreren en prepareren voor rapportages of verantwoordingsdoeleinden.

Voor de geavanceerdere analisten was er een sessie waarbij werd uitgelegd hoe men data zodanig kan prepareren, door het eerst te begrijpen, het op te schonen en het te modelleren. Op deze manier kunnen er correlaties mee berekend worden zonder te query-en of te coderen in Python of R. Als er eenmaal een workflow is gemaakt, kan men automatisch een ‘scatter plot’, een ‘decision tree’, of frequentie tabellen als output creëren.

Build a culture of analytics

Unlease advanced analytics

Daarnaast waren er ook sessies voor degenen die al werken met data en dit integreren door middel van ETL en rapportages maken. Door het maken van een workflow in Alteyrx kan data geanalyseerd worden. Vervolgens kan een selectie worden gemaakt van de data die aan elkaar wilt koppelen. In Alteryx kunnen er door middel van het slepen van een ‘Join of Union’ naar de bronnen en deze aan elkaar te linken, verschillende databronnen aan elkaar gekoppeld worden zonder te query-en. Hierbij dient men wel aan te geven welke velden men wilt gebruiken om de bronnen te koppelen. Als dit eenmaal is gedaan kan men de data vervolgens verrijken, opschonen of zodanig prepareren voor rapportage doeleinden. De rapporten kunnen vervolgens ook in Alteryx gemaakt worden en geëxporteerd worden naar andere rapportage tools.

Als partner van Alteryx bezochten Daan en Rakesh ook de ‘Partner Summit’ op dinsdag 15 oktober. Hier werden er voorbeelden gegeven van organisaties die voor de uitdaging staan om hun organisatie data gedreven te besturen. Zo biedt Alteryx strategisch advies op het gebied van data integratie en support, zoals trainingen, workflow, data modellering en 'best practice' tips om ervoor te zorgen dat hun organisaties de stap kunnen maken data gedreven te worden.

Ter afsluiting hield de CEO van Alteryx een ‘keynote’, waarin hij vertelde hoe Alteryx zich heeft ontwikkeld de afgelopen jaren.
 
Alteryx gaat zich meer inzetten op Data Science, om meer voorspellende modellen te maken met behulp van haar product. Ook probeert Alteryx zichzelf te verbeteren door constant te luisteren naar haar klanten. De vragen die aan Alteryx worden gesteld op de community van Alteryx worden geanalyseerd, zodat er updates komen waarin er verbeteringen worden toegepast.

Aan het einde van het event was er een Grand Prix waarin diverse Alteryx gebruikers tegen elkaar streden om een business vraag om te zetten naar een workflow binnen ongeveer 10 minuten.

Wij kijken terug op een geslaagd event en kunnen niet wachten om onze opgedane kennis toe te passen in praktijk. Wil je weten wat Alteryx voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met ons!