JSNation conferentie 

9 - 11 juni 2021

17 augustus 2021 | Redouan Machouahi

Van 9 tot 11 juni 2021 heb ik de JSNation live-conferentie bijgewoond, één van de grootste JavaScript conferenties in de Cloud. Omdat het zo'n geweldige ervaring was, wil ik dit graag met jullie delen. Hopelijk helpt mijn verhaal je om in de toekomst te overwegen de conferentie te bezoeken. 

Voor het eerst een online conferentie bijwonen, vooral in je eentje, kan lijken op een gekke en saaie ervaring. Maar de voordelen van het bijwonen van een bijeenkomst, ook online, maken het zeker de moeite waard als je zowel professioneel als technisch een niveau hoger wilt komen. Het vinden van nieuwe ideeën en inspiratie van leiders in jouw vakgebied zijn voorbeelden die daaraan kunnen helpen.

Toegang tot het evenement

De streaming pagina begon op de dag van het evenement. Met het e-mailadres dat ik gebruikte voor de registratie, had ik toegang tot de live talks, virtuele netwerken en ruimtes gericht op technische onderwerpen en Q&A-sessies met de sprekers.

Diverse topics

Ik heb genoten van de verschillende live talks tijdens de drie dagen van de conferentie en het ontdekken van de toekomst van het JavaScript-ontwikkelingsecosysteem. De variëteit aan onderwerpen was erg breed met betrekking tot de JavaScript-bibliotheken en projecten: TC39, Yarn, Vue.js, Node.js, Vite, WebAssembly, XState, Fastify, TensorFlow.js, Jest en Blits.js.

Open Source Awards

Tijdens de uitreiking en ter ondersteuning van de Open Source projecten, werd enige waardering gegeven aan alle genomineerden en aan de winnaars van elk van de volgende categorieën: Productiviteit, Bijdrage aan de gemeenschap, Leuk nevenproject, Het meest opwindende gebruik van technologie en Doorbraak in het jaar. Mijn favoriete genomineerde was AR.js, een lichtgewicht bibliotheek voor Augmented Reality voor het web.

Derde tijdperk van het JavaScript

Persoonlijk vond ik het geweldig om te leren over nieuwe functies en hoe de nieuwe generatie tooling, die sneller, typeveiliger en polyglot is. Dit zal leiden tot zowel een betere developer als een betere user experience.