Big Data Expo 2019

18 Sep 2019 | Nasser Ketwaru

Op 18 september 2019 hebben Daan en Nasser de “Big Data Expo 2019” bezocht. Vele bekende exposanten, zoals Amazon, Alteryx, Dataiku en Snowflake stonden er deze dag met een eigen stand. Daarnaast stonden er onder andere consultancy bureaus en bedrijven op het gebied van Data warehousing, Big datasearch, Cloud services en Privacy & Security. De expo is de ideale plek om bekende datagedreven partijen en organisaties te ontmoeten en te netwerken in de Data & Analytics wereld.

Onze partner Alteryx stond op de beurs met een live demo waarin te zien is hoe een business medewerker zonder enige IT of codeer kennis verschillende databestanden kan importeren in Alteryx en deze vervolgens kan koppelen, zodat de data wordt geprepareerd en geïntegreerd voor analyse of reporting doeleinden. Snowflake liet zien op welke manier het mogelijk is om een DWH oplossing in de Cloud te draaien en deze flexibel en prijs efficiënt op te schalen. Daarbij word er gebruik gemaakt van andere Cloud platformen, zoals AWS en Azure. En Dataiku toonde hoe data pipelines gebruikt kunnen worden om data te ontsluiten, samen te voegen, te analyseren en om vervolgens machine learning modellen toe te passen.

Het viel op dat bij alle exposanten de omslag van BI naar Data Science een belangrijk agenda punt is, om zo in de toekomst op basis van betrouwbare data voorspellingen te kunnen maken. Wij kijken terug op een geslaagde dag, waar we op de hoogte zijn gebracht van opkomende bedrijven en de nieuwste ontwikkelingen in de Data & Analytics wereld.

Wil je verder praten over dit onderwerp? Je bent van harte welkom bij ons op kantoor.

Daan Bakboord
Business Unit Manager | Data & Analytics

Maak een afspraak

Koffie of thee is zo gezet en de koelkast is gevuld.
verzenden