Breakfast event Alteryx

16 september 2019 | Wanita Bajnath

Namens Pong hebben Dagmar, Nasser en Wanita op donderdag 12 september de Alteryx Breakfast sessie in NH Amsterdam Schiphol Airport bijgewoond. Na een uitgebreid en heerlijk ontbijt begon de sessie. Sandeep Kang, Sales engineer bij Alteryx, gaf een korte introductie over Alteryx  gevolgd door een live demonstratie.

Door middel van de Alteryx download tool te gebruiken kunnen excel en csv bestanden van websites tegelijkertijd gedownload worden. Zo toonde Sandeep gedurende de demo een website waarop circa 25 excel bestanden over koffie beschikbaar waren. Nadat de url was ingevoerd in de downloadtool van Alteryx werden alle 25 bestanden automatisch gedownload en op database wijze gepresenteerd.
Vervolgens maakte Sandeep een workflow aan waarop de gedownloade bestanden werden geprepareerd voor verdere analyse en visuele weergaven. De workflow kan gescheduled en geautomatiseerd worden. Tevens kan dat opgehaald worden uit diverse systemen, zoals SQL server en samegevoegd worden met data uit andere bestanden, zoals csv en excel.
 
Tijdens deze sessie is in een vogelvlucht de gebruikersvriendelijkheid van Alteryx als self service workflow tool getoond. Alteryx biedt voor business users de mogelijkheid om eenvoudig data uit verschillende bronsystemen te ontdekken, te prepareren en te modelleren om deze analyses vervolgens op schaal te kunnen implementeren en te delen voor diepere inzichten. 

Wil je verder praten over dit onderwerp? Je bent van harte welkom bij ons op kantoor.

Daan Bakboord
Business Unit Manager | Data & Analytics

Maak een afspraak

Koffie of thee is zo gezet en de koelkast is gevuld.
verzenden