Nieuwsbrief

20 mei 2020 | Jaargang 3

De afgelopen maanden

Sinds begin maart, de uitbraak van het Corona-virus en het vertrek van Rakesh, is er veel gebeurd en hebben we ook niet stilgezeten. Zonder in te willen gaan op de details, kunnen we meedelen dat de overdracht van de aandelen heeft plaatsgevonden en Rakesh officieel geen onderdeel meer uitmaakt van Pong. Naast Rakesh heeft ook Chander Pong verlaten. Een aantal van jullie hebben de (terechte) vraag gesteld hoe het nu verder gaat met Pong, maar daar kunnen we op dit moment nog geen concreet antwoord op geven. Dat zal de komende tijd duidelijk worden. 

Begin dit jaar hebben we verteld dat we een Linkedin campagne zijn gestart en dat we daarvoor een aantal Pongers hebben gevraagd om hierbij te helpen. The Add Store heeft de interviews afgenomen en foto- en videomateriaal gemaakt. De eerste resultaten, het interview van Dagmar en Senad, staan op onze website.

https://www.pong.nl/werken-bij/ 

Qua werving hebben we ook niet stil gezeten en mogen we binnenkort 3 nieuwe collega's verwelkomen!

Pong on Tour!
Saskia

Wanita en ik zijn in april 3 dagen op pad geweest om alle consultants te bezoeken. Van Vlissingen tot aan Leeuwarden zijn we gereden, bij elkaar ruim 1300 kilometer en met 3 snelheidsovertredingen , om jullie te zien en te spreken. Deze actie was recht vanuit het hart en werd gelukkig door iedereen positief ontvangen. Wij vonden het heel leuk om te doen!
What's next?

Pong is bijna jarig!

Je staat er misschien niet bij stil, maar 1 juni bestaat Pong alweer 5 jaar! Onder normale omstandigheden hadden we er natuurlijk een feestje van gemaakt, maar door Corona kan het nu niet. Desalniettemin willen we dit jubleum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hoe we dat dan gaan doen? Dat merken jullie binnenkort .

Verlofdagen

Thuiswerken klinkt ideaal, maar dat is het in veel gevallen niet. Thuiswerken, vaak i.c.m. thuisonderwijs voor degene met kinderen, vergt veel van je. De scheidingslijn tussen werk en privé is er bijna niet. Je bent voor je gevoel eigenlijk constant aan het werk. De afgelopen maanden mochten we niet veel, het advies was: blijf zoveel mogelijk thuis! Nu zijn komen we op het punt dat we langzaamaan weer ergens naar toe kunnen en kunnen we, met de maatregelen in acht genomen, een deel van ons "normale" leven weer hervatten. Of we deze zomer op vakantie kunnen is nog onduidelijk, maar verlof nemen kan wel.

De wettelijke verlofdagen, dat zijn er 20 per jaar bij full time dienstverband,  zijn jammergenoeg niet onbeperkt houdbaar, dus willen we je erop wijzen dat de wettelijke vakantiedagen van 2019 voor 1 juli 2020 moeten worden opgemaakt. Misschien kan je nu niet op vakantie, maar vrij nemen kan wel. Dus take a break! Even een dag of een paar dagen geen werk, is goed voor je en heb je eigenlijk gewoon even nodig. 

Pimp je Linkedin profiel

Personal Branding en Employer Branding blijft belangrijk binnen recruitment. Linkedin is hét online platform voor jouw Personal Branding, om zo sneller gevonden te worden, maar ook voor de Employer Branding. Laat daarom jezelf zien, maar laat ook zien dat je een echte Ponger bent! Jullie zijn (nog) niet allemaal actief op Linkedin of hebben geen ge-update profiel, maar toch is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Voor de vennoten onder ons is het vooral belangrijk om hier meer aandacht aan te geven, zodat resourcers en recruiters je op deze manier makkelijker vinden en kunnen benaderen voor leuke interim opdrachten.

 Een aantal tips om jouw Linkedin profiel aantrekkelijk te maken:

* Een scherpe, professionele profielfoto met een originele achtergrondfoto.
* Een pakkende kopregel; geef aan wat je doet, je expertise en wat je missie is. Voor de vennoten; indien je beschikbaar bent voor een nieuwe opdracht, zet het er dan bij!
* Info-veld; in dit veld kun je alles over jezelf kwijt. Voor de vennoten; de ultieme kans om jezelf hierin te verkopen. Wie ben je? Wat en waarom doe je wat je doet? Wat voor toegevoegde waarde lever jij je klant? Vertel je verhaal, zakelijk en persoonlijk getint.
* Connecties; voeg actief relevante connecties toe en bouw aan een relevant en kwalitatief netwerk.
* Werkervaring; zorg ervoor dat je werkervaring up-to-date is en geen “gaten” heeft, maar houdt het wel kort en krachtig.
* Vaardigheden; voeg zoveel mogelijk vaardigheden, competenties en toolings toe.
* Aanbevelingen; vraag bijvoorbeeld aan een (ex)-manager of een (ex)-collega’s om een aanbeveling of referentie over jou te schrijven.

Laat zien dat wij een hechte community zijn. Dit kan door:

* Het gebruiken van jouw profielfoto die gemaakt is tijdens de fotoshoot van Pong.
* Het gebruiken van de Pong Banner als achtergrond.
* De bijdragen van Pong zo vaak mogelijk te delen op je eigen pagina.
* Zo vaak mogelijk de bijdragen van Pong te liken of een comment achter te laten.
* De bijdragen (of de website) van Pong op je eigen pagina uitlichten. 

Let’s shine together!

Super Data Hero

Daan is door Snowflake benoemd tot “Super Data Hero”. Het Data Heroes programma erkent en beloont de meest betrokken community leden. Wat is een Data Hero? Data Heroes worden erkend als Snowflake experts. Ze ontmoeten de product- en engineeringteams van Snowflake, ontvangen vroeger uitnodigingen voor Snowflake events en kunnen spreken over hun ervaringen met Snowflake. Als Data Hero help en onderwijs je andere gebruikers door kennis, tips en praktische tips te delen, online en in het echt. Data Heroes zijn dagelijkse gebruikers die er alles aan doen om leden van de community te helpen alles uit Snowflake te halen. Terwijl je jouw Snowflake kennis deelt, zullen er punten en coole beloningen toegekend worden. Meer informatie hierover is te vinden op https://bit.ly/2WPxWCP .

Wij mogen best trots zijn op Daan. Vorig jaar de partnerschap met Snowflake binnen gehaald en nu al erkend!   

Binnen Pong zijn zowel Daan als Wouter SnowflakePro gecertificeerd! Wil jij dat ook? Neem dan contact op met Daan voor meer informatie.

Nieuwe opdrachten

In deze moeilijke periode van Corona merken wij dat er weinig aanvragen voorbij komen voor onze beschikbare Pongers. Ik ben continu bezig met het zoeken naar een opdracht, maar er komt weinig voorbij.

Alle hulp is daarom welkom! Mochten jullie binnen je netwerk een leuke opdracht tegenkomen voor onze Pongers, neem dan contact met mij op.

De Pongers die per direct beschikbaar zijn voor een opdracht zijn:

- Rob Dewkinandan
- Faisal Alladin
- Dagmar Tieleman

Alvast bedankt!

Big Data Expo

Zoals in een eerdere nieuwsbrief al gemeld, staan wij dit jaar op de Big Data Expo beurs in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Het event vind vooralsnog, ondanks de Corona perikelen, gewoon plaats op 16 en 17 september 2020. Daarom zijn wij nu druk bezig met de voorbereidingen.

Hoewel we aan het kijken zijn welke technology partners we bij dit event kunnen betrekken willen we ook graag dat Team Pong vertegenwoordgd is op onze stand. Op dit moment bestaat Team Pong uit; Saskia, Wanita en Daan. We zouden het leuk vinden wanneer we jullie ook in een actieve of passieve rol op de stand mogen gaan ontvangen.

Wil jij ons helpen met het organiseren van de beurs of een dagje met Pong op de beurs staan? Meld je dan voor 31 mei aan bij Daan of Saskia.

Wij horen graag van jullie!

Verjaardagen

Dagmar Tieleman

30 april

Daan Bakboord

2 mei

Afwezig

21 en 22 Mei genieten Wanita en Saskia van 2 vrije dagen en zijn ze die dagen even niet bereikbaar. Maandag 25 mei zijn ze er weer!

Heb jij een nieuwtje...?

Deel het dan met alle Pongers ? Geef dat dan bij Saskia aan, dan zet zij dat in de volgende nieuwsbrief. Volgende nieuwsbrief volgt eind juni.