Nieuwsbrief

 augustus 2020 | Jaargang 3

Even voorstellen...

Tijdens de companymeeting heeft Roy verteld dat we in gesprek waren met twee heren. Één voor de functie van sales manager en één voor de functie van operationeel directeur. Helaas heeft de persoon die we voor de functie van sales manager wilde aannemen voor een andere uitdaging gekozen, maar de persoon die we hebben aangenomen voor de rol van operationeel directeur zal 1 september starten. Daarnaast is Chico Lopes 15 juli gestart en begint Ryan Ghafoerkhan 1 september.

De drie heren stellen zich hier alvast aan jullie voor.

Chico Lopes
Business intelligence consultant

Ik ben Chico Lopes. Officieel: Francisco C. Lopes, geboren in het mooie Rio de Janeiro op 13 maart 1961 en opgegroeid een beetje overal. Mijn professionele achtergrond in tegensteling tot de meeste van jullie is niet IT, maar contemporaine klassieke muziek. Dat heb ik gestudeerd (conservatorium ) en als beroep uitgeoefend tot eind jaren 80 begin 90.

Nou is de vraag hoe en waarom ben ik in de IT terecht gekomen?  Toeval en samenkomen van omstandigheden zou ik zeggen. Na het ontmoeten van mijn echtgenote en mijn komst naar Nederland heb ik in het eerste jaar geprobeerd in de muziek door te gaan, maar snel bleek dat het geen makkelijk haalbaar doel zou zijn. Dus ben gaan zoeken naar iets waar ik zowel plezier als baat bij zou hebben om een nieuw leven op te bouwen. Nieuw leven, nieuwe kansen. 

Na het volgen van een basis computer cursus en een opleiding voor applicatie ontwikkelaar bij ECABO, met veel zoeken en ook wat geluk, ben ik bij NAM (Shell Nederland) in Assen gaan werken bij de interne IT afdeling en is mijn carrière als Oracle specialist begonnen. Daarna ben ik bij Oracle gaan werken bij de DWH unit. Vanuit dat moment is alles snel gaan lopen met mooie opdrachten in Nederland, maar ook in het buitenland. Het laatste is dan ook steeds meer en meer gaan worden waardoor ik op een bepaald moment meer in het buitenland zat dan in Nederland. Dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat mijn vrouw en ik de beslissing hebben genomen om uit Nederland te vertrekken. Eerst naar Engeland, London, daarna naar Zwitserland en als laatst naar Portugal. 

Hoe ben ik dan nu terecht gekomen bij Pong? Ook hier is het een combinatie van samenhangende factoren. Onze poging om in Portugal ons leven voort te zetten, is helaas niet gelukt, deels door, je mag het raden.., Covid-19. Via een goede kennis en vriend, Mario Amarante (Pong), ben ik in contact gekomen met Daan, een oude bekende van mij. We hebben bij dezelfde klant gezeten, Schiphol Airport, in '95-'96. Na een paar gespreken was het duidelijk dat de wens, mogelijkheid en het vertrouwen om collega’s te worden een feit was. Ik ben half juli in dienst bij Pong gekomen en begin per 1 september aan een nieuwe uitdaging bij RVO in Den Haag. Al heb ik nog niet veel van Pong meegemaakt, het gevoel is zeer goed net zoals de motivatie om van toegevoegde waarde te zijn voor het team. 

En wat mijn verleden in de muziek betreft, het is mooi geweest. Het gevoel is nog steeds sterk aanwezig en ik ben van plan om het weer op te pakken. Wellicht kunnen jullie een keer kennis maken met waar ik momenteel aan werk samen met een producer in Amsterdam . 

Jasper Plak
Operationeel directeur

Nog een aantal dagen en dan mag ik mij officieel jullie nieuwe collega noemen. In de komende weken zal ik veel van jullie ontmoeten en leren kennen, maar voor het zover is zal ik alvast iets over mijzelf en mijn achtergrond vertellen. 

Samen met mijn verloofde Roos en ons tien maanden oude zoontje Olivier wonen wij in een klein dorpje onder de rook van Rotterdam. Dit is ook gelijk de stad waar ik het grootste deel van mijn leven gewoond, gestudeerd en gewerkt heb. En ondanks dat wij nu in een boerendorpje wonen, zijn en blijven we voor ons gevoel echte Rotterdammers.

Ons huis delen we met onze twee katten Poes en Babbel. Op dit moment zijn wij druk bezig om een van de slaapkamers om te toveren tot een tweede babykamer aangezien we rond 10 januari ons dochtertje mogen verwelkomen!

Veel van mijn vrije tijd spendeer ik bij familie en vrienden. Verder klus ik geregeld in en om ons huis, houd ik erg van koken en reizen wij de wereld rond zodra wij daar de kans voor krijgen.  

Inmiddels heb ik tien jaar leidinggevende ervaring opgedaan in de IT Detachering, variërend van Manager Operations en Business Unit Manager tot Directeur. Mijn ervaringen heb ik opgedaan in zowel het MKB als bij grote beursgenoteerde bedrijven waardoor ik de IT Detachering in de volle breedte heb kunnen ervaren. Mijn managementachtergrond ligt voor het belangrijkste gedeelte in de development hoek en dan in het bijzonder gericht op Java.

In mijn werk stel ik altijd drie pijlers centraal: vakmanschap, vertrouwen in elkaar en plezier in je werk. Dit is wat mij betreft een gouden combinatie om met elkaar mooi werk af te leveren voor de klant en voor onszelf. Ik kijk er ontzettend naar uit om onderdeel te worden van het Pong-team en samen met jullie een geweldig avontuur aan te gaan!

Ryan Ghafoerkhan
Business intelligence consultant

Ik ben Ryan S. Ghafoerkhan. Sinds kort ben ik ook een Pong’er. Via een recruitmentbureau ben ik bij deze organisatie terecht gekomen. Na gesprekken een aantal gesprekken met Daan en Wanita, werd ik zo enthousiast dat ik asap bij Pong wilde komen werken. Mijn enthousiasme kwam vooral door de grootte van de organisatie, senioriteit en potentiele groei dat ik mag meemaken.  

Na het behalen van mijn HBO diploma op de Haagse Hogeschool, ben ik mijn BI-carrière gestart bij de BNG. Vervolgens heb ik +/- 4 jaar in de (groene) energiesector gewerkt bij de organisaties Qurrent en Greenchoice. Tijdens deze carrière, heb ik mij vooral gefocust op front-end BI werkzaamheden. Hierin heb ik mij dan ook gespecialiseerd. Tijdens deze carrière heb ik ook een masteropleiding gevolgd in Data Science; scriptie nog af te maken.

Verder hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met vechtsport (worstelen en BJJ), boeken lezen en reizen (zo ver het nog kan). Eind januari ’20 ben ik bijvoorbeeld een week naar Las Vegas geweest. Ook hou ik mij bezig met verschillende stijldansen (zie foto).

Wees gewaarschuwd. Begin niet over vechtsport, mode of dans, want dan kan ik er zeker weten heel veel over gaan vertellen!


Tips & tricks bij resourcing
Wanita

Het is weer eind van de maand en de vakantie is voorbij. Degene die op zoek zijn/waren naar een opdracht weten dat het een lastige periode is. Niet alleen vanwege de vakantie, maar ook corona heeft duidelijk impact gehad. Weinig opdrachten, lage tarieven, opdrachten waarin wordt gevraagd naar een “schaap met vijf poten”… Bij het zoeken naar een opdracht blijft het belangrijk om aandacht te geven aan een aantal factoren.

Curriculum Vitae
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar je cv is de eerste indruk bij de klant. Zorg ervoor dat je cv uitnodigend is en dat alle essentiële en relevante punten erin staan. Een boekwerk van jouw werkervaring wordt niet gelezen door noch de tussenpartij noch de eindklant. Gemiddeld wordt een cv in 1 a 2 minuten beoordeeld. Dus houd je cv op max 5-6 pagina’s!

Motivatie
Bij het aanleveren van een motivatie vraag ik altijd om het kort en krachtig te houden. Een motivatie van een pagina wordt niet gelezen. In een motivatie moet blijken wie jij bent, wat jouw expertise is, in hoeverre jij voldoet aan de gevraagde eisen en wensen en waar je deze heb toegepast. Zorg ervoor dat je motivatie tien zinnen tot max een halve pagina is en niet langer!

Samenwerken
Soms is het aanleveren van een cv voldoende bij een aanbieding, maar vaak vragen ze meer (denk aan een offerteblad, een template, een motivatie e.d.). Het is dan belangrijk dat jij als professional en ik als resourcer hier goed in samenwerken. Geef het aan als je er niet uitkomt bij het schrijven van een motivatie, dan kan ik je helpen. Ook belangrijk; schakel snel! Als ik informatie nodig heb om een aanbieding te doen, probeer dan zo snel mogelijk te reageren. Hoe sneller ik je kan aanbieden op een opdracht, des te sneller je bovenaan het lijstje komt te staan bij de klant. Dat maakt jouw kans om uitgekozen te worden alleen maar groter!

Help elkaar!
Zie je mogelijkheden voor een Ponger bij je klant, laat het dan even weten. Ook al is het maar een klein duwtje geven vanuit jouw kant, dan kan dat al heel wat opleveren. Een mooi voorbeeld hiervan is de inzet van onze nieuwe Ponger Chico en Dennis bij RVO. Doordat ik enerzijds aan de bel heb getrokken bij de preferred supplier Yacht en anderzijds Ilia en Randy een extra duwtje hebben gegeven vanuit RVO, hebben wij per 1 september 4 Pongers zitten bij RVO!

Parkeren caballero fabriek

Op 17 augustus is het nieuwe parkeersysteem bij ons kantoor in werking getreden. Dit betekent dat niemand meer vrije toegang heeft. Alleen de abonnementhouders. Pong heeft 5 parkeerplaatsen tot haar beschikking. Kom je op bezoek? Meld je dan van te voren aan bij Saskia zodat zij een parkeerplaats voor je kan reserveren en je niet hoeft te betalen voor het parkeren, maar let op VOL=VOL. Vermeld daarbij het tijdsblok dat je komt en je kenteken, zodat zij je tijdig kan aanmelden. 

Verjaardagen

Heb jij een nieuwtje...?

Deel het dan met alle Pongers ? Geef dat dan bij Saskia aan, dan zet zij dat in de volgende nieuwsbrief. Volgende nieuwsbrief volgt eind september.