Nieuwsbrief

 september 2020 | Jaargang 3

Mijn eerste maand bij Pong

Zo, mijn eerste maand bij Pong zit erop! Hoewel ik nog maar een paar weken in de ochtend de borden ‘Den Haag’ volg, voelt het alsof ik al maanden onderdeel ben van het Pong team. Ik heb al veel van jullie mogen ontmoeten en als het goed is heb ik aan het einde van deze week vrijwel iedereen gesproken. Wat mij opvalt is dat er enorm veel energie is bij iedereen die ik spreek; zowel bij de consultants als op ons kantoor. De menselijke kant staat écht voorop bij iedereen en dat is geweldig om te zien; dat is ook een van de redenen waardoor ik mij hier al zo snel thuis ben gaan voelen. 

En er staan hele mooie dingen in het verschiet! Zo gaan we in Q1 volgend jaar verhuizen naar een (groot) pand in Rijswijk. Op dit moment zijn we samen met een ontwerpbureau bezig om het pand op geheel eigenzinnige Pong manier in te richten. Hebben jullie nog leuke ideeën of speciale wensen waar ons nieuwe thuishonk aan moet voldoen, mail ze dan naar mij of aan Saskia en we nemen het mee in het ontwerp!  

Ook op kennisgebied is het duidelijk dat ik de goede keuze heb gemaakt. Er is ongelooflijk veel kennis en ervaring aanwezig binnen de verschillende units en dat is heel erg prettig werken. De komende periode (en zeker wanneer we na Corona weer wat mobieler zijn) gaan we enorm inzetten op kennisdeling en kennisvergaring. Denk hierbij aan het volgen en organiseren van Meetups, Trainingen en Workshops. Ook het bezoeken van (internationale) conferenties staat hoog op het lijstje.

 En naast al dat harde werken verdienen we natuurlijk ook wat ontspanning! We hebben een hoop ideeën, maar we vinden het natuurlijk leuker om van jullie te horen wat we voor gaafs we kunnen gaan doen met het team. Een ding is alvast geregeld maar daarover later meer; houdt in ieder geval het weekend van 11, 12 en 13 juni 2021 vrij in je agenda ;-) 

Sociale activiteiten

Een uitje, een borrel of etentje is altijd gezellig. Daarmee onderhoud je het contact en leer je elkaar beter kennen. COVID-19 heeft dit jaar roet in het eten gegooid en daardoor konden we eigenlijk niks leuks doen met z'n allen. Het belang van regelmatig samenkomen is ons hierdoor heel duidelijk geworden. Het is een gemis!
We zijn op dit moment nog steeds beperkt, maar we kijken naar wat er wèl kan. Naast de punten die Jasper al heeft genoemd staan de sociale activiteiten vanaf heden ook bovenaan de agenda!
Zo willen we o.a. een "corona-proof" eindejaarsdiner organiseren, meer activiteiten, vaker een borrel of een etentje en volgend voorjaar zelfs een weekend weg. Nu hopen dat COVID-19 onze belofte niet lang meer in de weg zal staan.

Heb je suggesties voor een geslaagd uitje, horen we het graag!

Snowflake naar de beurs, nou en?

Vorige week ging Snowflake naar de beurs en is nu openbaar beschikbaar voor handel op de New York Stock Exchange. Wat deze beursgang van Snowflake betekent, wordt uitgelegd in de Snowflake-blog door de CEO van Snowflake, Frank Slootman.

"Frank Slootman voltooid zijn trilogy"

Thuiswerken

Ongetwijfeld hebben jullie de laatste nieuwsberichten omtrent COVID-19 gevolgd en gehoord dat er strengere maatregelen zijn m.b.t. het thuiswerken. Waar het eerst was "werk indien mogelijk thuis", is het nu omgedraaid naar "werk thuis".  Daarom zal vanaf 30 september ons kantoor gesloten zijn en werken wij ook vanuit huis. In ieder geval voor 2 weken, maar indien noodzakelijk langer.

Of de nieuwe maatregelen onder andere m.b.t. de horeca, ook invloed zullen hebben op de companymeeting (die we eind oktober wilden plannen) en ons eindejaarsdiner, weten we nog niet.

Hello Danny Suijker...

Ik ben Danny Suijker. Samen met mijn verloofde Marinka woon ik  in Nieuwerkerk a/d IJssel. We hebben nog geen trouwplannen, omdat ze nog hard bezig is met haar studie geneeskunde.

Ik ben een front-end developer met 4 jaar ervaring en die ervaring heb ik voornamelijk in de bancaire sector opgedaan. Mijn hobbies zijn auto's, lekker uit eten gaan, drankjes doen en viking runnen (nu weer aan het trainen na blessures). Via Jasper Plak ben ik naar binnen getrokken om hier nogmaals een mooie samenwerking aan te gaan.

Graag kom ik jullie allemaal persoonlijk tegen om een kop koffie te pakken en gezellig kennis te maken!

                    ...goodbye Rob Dewkinandan

Begin van het jaar is Rob als Tester bij Pong in dienst gekomen. Helaas was zijn carrière bij Pong niet voor hem weggelegd en hebben we in goed overleg afscheid van elkaar genomen. 

Per 1 september 2020 is Rob officieel uit dienst getreden en heeft hij zijn carrière voortgezet bij zijn nieuwe werkgever OpenCore.

Wij wensen Rob heel veel geluk en succes!

Verjaardagen

Heb jij een nieuwtje...?

Deel het dan met alle Pongers ? Geef dat dan bij Saskia aan, dan zet zij dat in de volgende nieuwsbrief. Volgende nieuwsbrief volgt eind oktober.