Nieuwsbrief

 oktober 2020 | Jaargang 3

Algemeen

De afgelopen maand zijn we allemaal druk bezig geweest met de ontwikkeling en groei van Pong. De inrichting van diverse processen, taakverdelingen, de sociale activiteiten, de invloed van COVID-19 en dat allemaal (zo veel mogelijk) vanuit huis. We waren al een tijdje op zoek naar een recruiter die ons team kon versterken aangezien recruitment en resource, als je het goed wil doen, eigenlijk gewoon twee full-time banen zijn. We zochten iemand die niet alleen nieuwe collega's kan aantrekken, maar ook de verbinding tussen de huidige Pongers kan versterken. Dat hadden we even op een laag pitje gezet, maar nu hebben we iemand gevonden. Hij stelt zich hieronder aan jullie voor. 

Even voorstellen                                                           

Ik ben James, 48 jaar, vader van Noah (19) en Indy (14) en al ruim 31 jaar samen met mijn vriendin Esther. Wij wonen in Almelooo. En even voor de duidelijkheid: dit is geen Achterhoek maar Twente ;-). Per 1 november start ik als Recruiter/ Community Manager voor Pong.

Waarom Pong?
Mijn keuze voor Pong is eigenlijk gebaseerd op gevoel en gesprekken die ik met Roy, Saskia, Sharita, Wanita, Daan en Jasper heb gehad. In deze gesprekken kwamen mijn eigen kernwaarden terug. Resultaatgericht, Innovatief, Transparant en Samen; deze waarden vind ik dan ook terug in de cultuur van Pong. Daarnaast hebben wij tijdens de gesprekken gesproken over de groei, visie & missie van Pong en gelachen, het laatste is voor mij ontzettend belangrijk.

Misschien een open deur: een dag niet gelachen is …………

Pong gaat groeien
Als Community Manager support ik jullie bij het vinden van nieuwe collega’s. We zoeken IT’ers met veel kennis, ervaring en de goede mindset, die Pong kunnen versterken en toegevoegde waarde kunnen leveren. Waar ik mij o.a. mee bezig ga houden is het ondersteunen van de units; ik help de units door alle frisse ideeën om te zetten om het merk Pong bekend te maken, actief te zijn en Pong te laten groeien. Daarnaast wil ik de verbinding aangaan met de units door socials, events, conferences en kennissessies te organiseren en of te bezoeken.

Dit alles heeft tot doel om het werkgeversmerk Pong te versterken in deze krappe arbeidsmarkt. Van actief werven naar het bouwen van een community, zodat op termijn potentiële collega’s uit eigen beweging komen praten. Om een sterk werkgeversmerk te creëren heb ik ook jullie hulp nodig, waardoor wij uiteindelijk samen een sterk en gedragen werkgeversmerk naar buiten communiceren bij de klant, con-collega’s of privé.

Help ons met jouw netwerk
Wat is er nou fijner dan werken met een leuke collega? Een goede sfeer draagt natuurlijk bij aan het werkplezier. En jij kunt helpen om Pong te laten groeien, want leuke mensen hebben vaak ook een goed netwerk.

Ken jij iemand die voldoet als collega en past bij Pong? Neem dan contact op met mij. Als jij een kandidaat aandraagt, dan houd ik je op de hoogte waar jouw kandidaat staat in het sollicitatieproces.

Mocht je vragen hebben, neem contact op via james.brinkman@pong.nl of ik ben te bereiken op 06 41 34 08 13 . Ik start op 2 november dus als je het leuk vindt om met mij een bak koffie te doen, dan hoor ik het ook graag.


Pong is UITVERKOCHT                                                 
Wanita

Door corona zitten we in een moeilijke tijd en merkt iedereen dat het lastiger is om een klus te vinden. Om ons heen horen we dat veel partners kampen met bankzitters door te weinig aanvragen. WIJ mogen niet klagen, wij zijn namelijk UITVERKOCHT! Deze maand hebben wij weer mooie klussen gescoord voor onze Pongers.

Ryan is als BI consultant sinds kort gestart bij NIKE. Volgens mij kunnen wij wel wat korting scoren bij jou, toch Ryan?!
Jelle is aan het afbouwen bij Rabobank en start vanaf volgende week bij netbeheerder TenneT. Faisal is weer aan de slag bij zijn oude opdrachtgever Unysis en Okto gaat volgende maand weer terug naar de ABN AMRO. And last but not least, Danny mag aan de slag bij de Volksbank. Wij zijn blij! We wensen jullie veel plezier en vooral veel succes met jullie nieuwe opdracht.

P.S. Binnenkort komt Mario beschikbaar voor een nieuwe opdracht als Oracle BI ontwikkelaar. Mochten jullie mogelijkheden hebben, laat het mij dan even weten.

De Barometer

Daan

Afgelopen maand ben ik benaderd door Olaf de Rooij van het programma; ‘De Barometer’ (www.debarometer.tv). Dit is een televisieprogramma wat draait op RTL-Z. Het format van dit programma is gebaseerd op het programma; ‘How it’s done’ wat kunt kennen van Discovery Channel.

In De Barometer worden succesverhalen van ondernemers/ organisaties gedeeld. Ondernemers worden gevolgd, die de ins en outs van hun bedrijf met ons willen delen. Samen met presentatrice Annemarie Brüning worden bedrijven geanalyseerd aan de hand van een Barometer. In het programma wordt aan de hand van een theoretisch model intern gekeken naar de huidige ontwikkelingen binnen bepaalde sectoren van de Nederlandse economie. Dit zijn de punten waar geen luchtdruk mee gemeten wordt maar succesverhalen van organisaties en hoe hier ondernemend Nederland iets van kan leren. De Centrale vraag luidt dan ook: Wat is de huidige stand van zaken? Gaat de meter omhoog of omlaag?

De Barometer wil een redactionele rapportage opnemen in samenwerking met Pong, om zo de huidige ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Data (& Analytics), Business Intelligence, App Testing en Java Development te delen met (ondernemend) Nederland. Dit ter bevordering van het beeld over het belang van deze diensten, om meer grip te krijgen op data en meer overzicht/ inzicht het bedrijf. In deze tijd worden bedrijven gedwongen om na te denken over het belang van deze onderwerpen, gezien de kennis en bewustwording ontbreekt, vaak verkeerd geïnvesteerd wordt in software, e.d. op zowel MKB- als Enterprise-niveau. Data betreft een cruciaal onderdeel, gezien dit bijdraagt aan het structureren van organisaties, deze data in te kunnen zetten rondom Business Intelligence e.d. Hiervan bewust zijn als werkgever én werknemer is al één stap in de juiste richting, echter geldt dit niet voor elke organisatie in Nederland. 

Om deze reden wil De Barometer inhoud en kennis delen met ondernemend Nederland, om deze bewuster te maken, te informeren en te inspireren om anders naar het belang van de bovengenoemde onderwerpen te kijken. Als bedrijf fungeert Pong als een specialistische organisatie wie toonaangevende organisaties ondersteund. Volgens de Barometer hebben wij de juiste trackrecord en de juiste kennis en expertise in huis om te delen met hun zakelijke kijkers op RTL Z. 

Informeren en inspireren betreft hier het hoofddoel in ‘De Barometer’: hoe kunnen organisaties en hun zakelijke kijkers hiervan leren?

De opnames zullen in de loop van het tweede kwartaal van 2021 plaatsvinden bij ons op kantoor. In de komende tijd gaan we samen met de Redactie van De Barometer kijken hoe het programma er inhoudelijk uit gaat zien. Rondom de uitzending zullen we een Marketring campagne opzetten. Na afloop van de uitzending houden we (naast natuurlijk eeuwige roem) een bedrijfsfilm over.

Mochten jullie verder nog vragen en/of goede ideeën hebben over dit initiatief, laat het mij even weten.

Informatica

Daan 

Sinds kort zijn zijn wij officieel partner van Informatica. Informatica is één van de grotere spelers in de wereld van Data Integratie. Zij leveren oplossingen die verder gaan dan het aan elkaar knopen van data bronnen. Informatica is ook actief op het gebied van Data Governance, data Quality, Data Modeling en Metadata Management. Allerlei tools, die ervoor zorgen dat de data in je systeem consistent, betrouwbaar, en beheerd wordt. Wij denken dat we met Informatica een mooie tool hebben om mee naar buiten te treden.  

Een partnership met Informatica opent interessante deuren voor ons. Allereerst is daar de Informatica University waar diverse trainingen gevolgd kunnen worden en certificaten kunnen worden behaalt. Ik heb mij laten vertellen dat de eerste certificaten al binnen zijn! Daarnaast hopen wij dat Informatica de kennis van Pong op het gebied van hun producten gaat erkennen. Wij hebben op dit moment diverse Informatica consultants in huis. Daarmee kunnen wij een absolute meerwaarde zijn voor Informatica.

De komende tijd gaan we samen met Informatica kijken hoe en waar we elkaar kunnen versterken. Partnerships zijn net als relaties, ze moeten onderhouden worden. Het is ook een kwestie van geven en nemen. Wij zullen moeten laten zijn dat we bereid zijn om te investeren in deze relatie. Dat kunnen we doen door onze consultants te trainen en te certificeren. Daarnaast zullen we diverse marketing activiteiten gaan ontplooien. Tot slot is het goed wanneer wij onze kennis gaan delen met de buitenwereld. Dit laatste kan in de vorm van een blog, een vlog of een meetup. Ook voor andere initiatieven hou ik mij aanbevolen.

Op dit moment heb ik onze huidige Informatica consultants toegang gegeven tot de Informatica Partner Portal. Mocht je op dit moment nog geen toegang hebben, maar dit wel interessant vinden, laat het mij dan even weten.


Mochten jullie verder nog vragen hebben over dit partnership, hoor ik het ook graag.

Pong in actie

Dat door het thuiswerken de grens tussen privé en werk een beetje vervaagd wisten we al, maar nu worden de ongemakken van het langdurig thuiswerken ook steeds meer duidelijk. Het niet hebben van een goede werkplek thuis, kan op de lange termijn erg vervelend worden. Pong vind het belangrijk dat haar mensen ook thuis hun werk goed moeten kunnen doen en kwam daarom afgelopen maand in actie.

Pong heeft voor de vaste medewerkers die dat nodig hadden, een verstelbaar bureau en/ of een bureaustoel in bruikleen gesteld.
Jasper en Saskia zijn de bureaus en de stoelen persoonlijk bij de Pongers thuis gaan bezorgen. Dat was meteen een mooi moment om met iedereen even bij te praten!

Voor degene die nog niets hebben onvangen, niet getreurd, we komen eraan!

5-Jarig jubileum

Saskia 

Deze maand was Dennis 5 jaar bij Pong en dat wilde we niet ongemerkt voorbij laten gaan! Wouter is in december 5 jaar bij Pong en wij dachten, zou het niet leuk zijn om beide heren in het zonnetje te zetten en ze te verrassen met een onverwacht bezoek ter ere van hun 5-jarige jubileum. Zo gezegd, zo gedaan. Op woensdag 21 oktober zijn Jasper en Saskia naar Den Bosch en Puttershoek gereden om beide heren te verrassen.

Dat deden we natuurlijk niet met lege handen. Gewapend met een whisky-tasting pakket gingen we op pad. Maar dat kregen ze niet alleen,  ze kregen ook een Hemels-whisky-diner aangeboden in Amersfoort met overnachting (want na een aantal glaasjes wil je natuurlijk niet meer naar huis rijden).
Zowel Dennis als Wouter waren blij verrast, dus ik zou zeggen: missie geslaagd!

Bingo!

Bingo!

Weekend weg 2021

In de vorige nieuwsbrief vertelde ik jullie al het weekend van 11, 12 en 13 juni vrij te houden. Het duurt nog wel even voor het zover is, maar om zeker te zijn van een plek hebben we alvast geboekt en kan de voorpret beginnen.

Vanaf 11 juni mogen wij ons namelijk voor een weekend kasteelheer en kasteelvrouw noemen van Chateau Borzeux in Stavelot. Dit voormalige jachtkasteel uit 1890 staat midden in de Belgische Ardennen en hebben wij voor Pong volledig afgehuurd. Zelf heb ik (Jasper) er ooit een weekend mogen doorbrengen en het chateau ademt aan alle kanten de sfeer uit van die tijd. Meerdere zit- en eetkamers, een groot souterrain, een prachtige tuin en klassiek ingerichte slaapkamers maken het bezoek extra bijzonder.

Wat precies de planning zal zijn is nog niet helemaal duidelijk en hopen we de komende maanden in te kunnen vullen (ideeën zijn meer dan welkom!!). Wel kan ik vast verklappen dat we naast een inhoudelijk gedeelte er vooral een leuk en relaxed weekend van gaan maken. Lol beleven en elkaar als Pongers nog beter leren kennen is wat mij betreft het hoofddoel.

Aangezien het nog ver weg is zullen wij in een later stadium de inventarisatie opmaken van wie er allemaal mee wil; er is in ieder geval plek voor iedereen en deelname is kosteloos.

Verder zijn we met nog meer leuke dingen bezig, dus hou je mailbox/ brievenbus in de gaten!

Verjaardagen

Heb jij een nieuwtje...?

Deel het dan met alle Pongers? Geef dat dan bij Saskia aan, dan zet zij dat in de volgende nieuwsbrief. Volgende nieuwsbrief volgt eind november.