Nieuwsbrief

29 september 2019 | Jaargang 4

Alteryx breakfast sessie

Wanita Bajnath | 12 september 2019

Namens Pong hebben Dagmar, Nasser en ik op donderdag 12 september de Alteryx Breakfast sessie in NH Amsterdam Schiphol Airport bijgewoond. Na een uitgebreid en heerlijk ontbijt begon de sessie. Sandeep Kang, Sales engineer bij Alteryx, gaf een korte introductie over Alteryx gevolgd door een live demonstratie.

Door middel van de Alteryx download tool te gebruiken kunnen excel en csv bestanden van websites tegelijkertijd gedownload worden. Zo toonde Sandeep gedurende de demo een website waarop circa 25 excel bestanden over koffie beschikbaar waren. Nadat de url was ingevoerd in de downloadtool van Alteryx werden alle 25 bestanden automatisch gedownload en op database wijze gepresenteerd. Vervolgens maakte Sandeep een workflow aan waarop de gedownloade bestanden werden geprepareerd voor verdere analyse en visuele weergaven. De workflow kan gescheduled en geautomatiseerd worden. Tevens kan dat opgehaald worden uit diverse systemen, zoals SQL server en samengevoegd worden met data uit andere bestanden, zoals csv en excel. Tijdens deze sessie is in een vogelvlucht de gebruikersvriendelijkheid van Alteryx als self service workflow tool getoond. Alteryx biedt voor business users de mogelijkheid om eenvoudig data uit verschillende bronsystemen te ontdekken, te prepareren en te modelleren om deze analyses vervolgens op schaal te kunnen implementeren en te delen voor diepere inzichten.

Uitbreiding wagenpark

In de vorige nieuwsbrief hebben we jullie laten weten dat de Mercedes van Bilal de eerste auto was die direct via Pong geleased is. Nu een kleine 2 maanden verder is het wagenpark uitgebreid met een Mercedes voor Redouan en een BWM voor Nasser en Rohita. En er volgen er binnenkort nog meer! We wensen de heren en dame veel veilige kilometers toe!

Bilal

Mercedes CLA

Rohita

BMW 3 serie

Nasser

BMW 3 serie

Big Data Expo 2019

Nasser Ketwaru | 18 september 2019

Op 18 september 2019 hebben Daan en Nasser de “Big Data Expo 2019” bezocht. Vele bekende exposanten, zoals Amazon, Alteryx, Dataiku en Snowflake stonden er deze dag met een eigen stand. Daarnaast stonden er onder andere consultancy bureaus en bedrijven op het gebied van Data warehousing, Big datasearch, Cloud services en Privacy & Security. De expo is de ideale plek om bekende datagedreven partijen en organisaties te ontmoeten en te netwerken in de Data & Analytics wereld.

Onze partner Alteryx stond op de beurs met een live demo waarin te zien is hoe een business medewerker zonder enige IT of codeer kennis verschillende databestanden kan importeren in Alteryx en deze vervolgens kan koppelen, zodat de data wordt geprepareerd en geïntegreerd voor analyse of reporting doeleinden. Snowflake liet zien op welke manier het mogelijk is om een DWH oplossing in de Cloud te draaien en deze flexibel en prijs efficiënt op te schalen. Daarbij word er gebruik gemaakt van andere Cloud platformen, zoals AWS en Azure. En Dataiku toonde hoe data pipelines gebruikt kunnen worden om data te ontsluiten, samen te voegen, te analyseren en om vervolgens machine learning modellen toe te passen.

Het viel op dat bij alle exposanten de omslag van BI naar Data Science een belangrijk agenda punt is, om zo in de toekomst op basis van betrouwbare data voorspellingen te kunnen maken. Wij kijken terug op een geslaagde dag, waar we op de hoogte zijn gebracht van opkomende bedrijven en de nieuwste ontwikkelingen in de Data & Analytics wereld.

Visitekaartjes zijn geleverd

We hebben voor iedereen visitekaartjes laten drukken. Voor degene die deze nog niet in hun bezit hebben, liggen ze klaar op kantoor. Gezellig als je langs komt, de koffie staat klaar en de koelkast is gevuld!

We komen naar je toe! Met de groei van Pong hebben we ons netwerk aardig uitgebreid en inmiddels vele relaties opgebouwd. Om de relaties goed te houden gaat Pong werken aan haar relatiebeheer. Wanita en Saskia zullen daar op kort termijn mee gaan beginnen. Niet alleen zullen ze op bezoek gaan bij onze klanten en brookers, maar ook bij jou!

Wist je dat?

Nasser Ketwaru per 1 september is begonnen bij Pong Data & Analytics? En dat hij nu samen met Ilia bij RVO zit? Team Pong rules!

Per 1 oktober 2 vennoten, te weten Walter van Langen en Anton van Vliet, toetreden tot de BI-VOF? We wensen beide heren veel succes!

Chander Baktawar per 1 oktober Pong komt versterken als Creative director? Chander deed al veel voor Pong, maar wordt nu echt een Ponger. Welkom Chander!

Met de komst van deze 4 heren, bestaat pong uit 27 toppers. 

Verjaardagen

In september

Nasser Ketwaru

3 september

Faisal Alladin

9 september

Company Meeting

Donderdag 19 september was onze 2e company meeting van dit jaar en wederom was de opkomst groot. Deze keer was er gekozen voor een locatie buiten het kantoor, bij restaurant & wijnbar Glaswerk en met succes! De locatie was goed, de sfeer was top en de service en het eten uitstekend!

Belangrijke punten die werden besproken zijn de groei en de marketingcampagne. Dit jaar zijn we met 8 man/ vrouw gegroeid door aanbreng vanuit eigen netwerk. De campagne heeft nog geen geschikte kandidaten opgeleverd, maar wel voor zichtbaarheid gezorgd. Onze website is sinds eind juni maar liefst 500.000 keer bekeken! Met de groei van Pong is ook besloten om te kijken naar een grotere kantoorruimte.

Heb jij een nieuwtje...?

Deel het dan met alle Pongers ? Geef dat dan bij Saskia aan, dan zet zij dat in de volgende nieuwsbrief. Volgende nieuwsbrief volgt eind oktober.