Nieuwsbrief

30 oktober 2019 | Jaargang 2

Nieuwsbrief in een nieuw jasje

Saskia Boevink 

De komst van Chander als Creative Director is al meteen zichtbaar binnen de organisatie. Zo heeft hij onze visitekaartjes ontworpen, de uitnodiging van ons eindejaarsdiner gemaakt en het ook mogelijk gemaakt dat we de nieuwsbrief middels een link kunnen versturen in plaats van als een bijlage per e-mail. Dus vanaf nu geen pdf-bestanden meer, maar een link.

Veel leesplezier!

Visitekaartjes 

We hebben voor iedereen visitekaartjes laten drukken. Voor degene die deze nog niet in hun bezit hebben, liggen ze klaar op kantoor.

Gezellig als je langs komt, de koffie staat klaar en de koelkast is nog steeds gevuld!

Eindejaarsdiner

Saskia Boevink

Op 18 oktober hebben jullie een uitnodiging ontvangen voor Pong's Eindejaarsdiner op vrijdag 13 december. Aanmelden kan tot 31 oktober. Als je niet komt ontvangen we graag een afmelding via de link. Heb jij al laten weten of je komt?

Zoals jullie gewend zijn belooft het weer een gezellige avond te worden. Samen met onze partners sluiten we het jaar af en kijken we terug op een bewogen jaar waarin veel is gebeurd. Zo hadden we in januari een fotoshoot waarbij iedereen een professionele foto kon laten maken voor op Linkedin en zijn/ haar CV,  in maart werden de filmpjes en foto's gemaakt voor de marketing campagne en zijn Dennis, Erik en Daan hiervoor geinterviewd. Tevens hadden we toen onze eerste company meeting & pizzasessie, deden we mee met de marathon in Rotterdam, hadden we een paasontbijt op kantoor en in juni volgde ons 4-jarig bestaan in Barn47. Dat zullen jullie je vast nog wel herinneren. Na de zomer volgde de tweede company meeting in restaurant Glaswerk en naderen we langzamerhand het einde van 2019.

Qua kennis en ontwikkeling hebben we ook niet stil gezeten en hebben de meeste van jullie incompany of extern een of meerdere trainingen en/ of opleidingen gevolgd en conferenties bijgewoond om je te blijven ontwikkelen.

En last but not least, Pong is gegroeid! Dit jaar heeft één persoon Pong verlaten, maar zijn er maar liefst 9 personen bijgekomen te weten; Rohita, Benjamin, Samir, Mario, Dagmar, Nasser, Anton, Walter en Chander. Daar zijn we heel trots op.

Laten we daarop proosten op 13 december. Tot dan!

Terugblik van afgelopen maanden

12 april 2019

Paasontbijt

21 juni 2019

Pong's 4-jarig bestaan

19 september 2019

Company meeting

Classroom Certified Data & Analytic Tester

Certified Data & Analytic Tester

Sharita Jhagroe | 20 en 27 september 2019

Op 20 en 27 september heeft het testteam, Benjamin, Faisel, Rohita, Redouan en ik, samen met een aantal BI-collega’s, Rakesh, Daan, Samir, Wouter, Dennis en Mathijs, de training Certified Data en Analytics Tester gevolgd. Deze training werd incompany georganiseerd bij Ammerlaan IT en Advies in Wateringen.

Tijdens de training hebben wij inzicht gekregen op welke wijze er getest kan worden in de Data en Analytics omgeving. Hoe een Data en Analytics omgeving opgebouwd kan zijn, welke testtechnieken en tools er gebruikt kunnen worden en hoe je gestructureerd testen kunt inzetten om kwaliteitsdoelstellingen te halen en te verbeteren. Deze training werd afgesloten met een examen. Inmiddels hebben al 9 Pongers dit examen al succesvol afgelegd en de laatste twee volgen binnenkort.

Snowflake Summit World Tour

Daan Bakboord | 3 oktober 2019

Op donderdag 3 oktober 2019 zijn Wanita, Rakesh en ik aanwezig geweest bij de “Snowflake Summit World Tour 2019” in Londen. Volgens Snowflake is het event; “de gelegenheid om sessies bij te wonen die het hele Data-Analytics ecosysteem omvatten: het laden en transformeren van gegevens, datamodellering, Business Intelligence en de unieke voordelen van het implementeren van een architectuur speciaal ontwikkeld en gebouwd voor de Cloud. U zult leren hoe Snowflake en onze partnertechnologieën het centrum van uw moderne Cloud Analytics platform kunnen zijn.”

Lees hieronder de volledige blog van Daan:

Alteryx Inspire Europe 2019

Nasser Ketwaru | 14 -17 oktober 2019

In de week van 14 oktober hebben Daan, Rakesh en ik het Alteryx Inspire Europe Event in Londen bezocht. Het vierdaagse event bestond onder andere uit leerzame trainingen en workshops, maar ook interessante keynotes en best practices. Zo werden er technische trainingen aangeboden voor onder andere Business Intelligence consultants of data scientisten, maar ook trainingen voor eindgebruikers, zoals business analisten en controllers die veelal operationele werkzaamheden in Excel verrichten.

Lees hieronder de volledige blog van Nasser:

Marketing

Chander Baktawar

Zoals in afgelopen company meeting hebben aangegeven, loopt eind oktober de 4 maanden durende employer branding campagne af. Alhoewel we een mooi resultaat hebben bereikt om bekendheid te creëren, blijven de sollicitaties uit. Een mooi moment om te evalueren wat de vervolgstappen zullen zijn.

Het is voornamelijk via de social mediakanalen dat we onze boodschap vertellen. Hier is ook de doelgroep van Pong vooral aanwezig. Het is nu onderzoeken welke van de online-kanalen we voorrang gaan geven om onze content te intensiveren. Want frequentie verhogen met goede content, zorgt dat we een community kunnen bouwen.

Belangrijk is dat we nieuwe content gaan maken, waaronder weer video's. Video’s doen het namelijk beter dan fotomateriaal, dus hier zal dan ook nadruk op gaan liggen. We willen namelijk zoveel mogelijk Pongers aan het woord hebben die vertellen waar hun passie liggen. Heb jij ambities om in de spotlight te staan of wereldberoemd te worden? Laat het ons weten, misschien schitter jij dan in onze nieuwe campagne.

Hier voorafgaand is een goede strategie belangrijk. Wij zijn met verschillende partijen in gesprek om te kijken wat past binnen de groeiambities van Pong. In de volgende company meeting zullen we hier meer over vertellen.

Mededeling

Wanita is op vakantie

Wanita is met vakantie van 26 oktober t/m 10 november. In deze periode zullen haar werkzaamheden (beperkt) worden waargenomen door Saskia.

Saskia gaat op vakantie

Saskia gaat met vakantie van 9 t/m 24 november. Aan de medewerkers het verzoek om de declaraties uiterlijk 5 november aan te leveren zodat deze mee kunnen met de salarisbetaling van november. Tevens het verzoek om de timesheets van oktober waar mogelijk z.s.m. aan te leveren zodat de facturen uiterlijk 8 november de deur uit kunnen.

Verjaardagen

In oktober en november

Saskia Boevink

26 oktober

Justin Texel

10 november

Rohita Ramsaroep

11 november 

Erik van der Weijden

29 november

Heb jij een nieuwtje...?

Deel het dan met alle Pongers ? Geef dat dan bij Saskia aan, dan zet zij dat in de volgende nieuwsbrief. Volgende nieuwsbrief volgt eind november.