Fivetran

Pong is partner van Fivetran. Lees verder en ontdek hoe Pong kan helpen in Data Replicatie.

Fivetran is een “Zero Configuration”, “Zero Maintenance” Data Pipeline oplossing.

De Fivetran integraties zijn gebouwd voor analisten die hun gegevens centraal beschikbaar willen hebben. Ze willen echter geen tijd besteden aan het onderhouden van hun eigen Data Pipelines of ETL-systemen. 

Moderne Data Stacks worden gebouwd in de Cloud. Centraal in deze architecturen zijn Data Warehouses. Hier wordt de data uit verschillende bronsystemen gestructureerd en vaak met behoud van historie opgeslagen. Pong heeft gekozen voor Snowflake als Data Warehouse in de Cloud. Onderdeel van het Snowflake Ecosysteem is Fivetran. Fivetran biedt organisaties de mogelijkheid om data uit de bronsystemen te halen (extract) en in een Cloud Data Warehouse naar keus te laden (load).  
 
Het repliceren van data van Source naar Data Warehouse lijkt een eenvoudig proces. Echter, het vereist veel consultancy uren om de verschillende databronnen te ontsluiten en te verbinden. Vaak zijn er gecompliceerde API's benodigd, welke vervolgens ook nog onderhouden moeten worden. Dit vraagt een investering in tijd en geld van gespecialiseerde consultants.

De volledig geautomatiseerde connectoren van Fivetran synchroniseren binnen enkele minuten gegevens uit Cloudapplicaties, databases, event logs en meer.

Data  Pipelines, Reinvented.

Fivetran is een Data Pipeline en ELT-tool bestaand uit een breed scala van eigen ontwikkelde (proprietary) data connectoren. Fivetran-connectoren worden in enkele minuten geïmplementeerd. Ze vereisen geen onderhoud en passen zich automatisch aan bronwijzigingen aan. Uw datateam hoeft zich geen zorgen meer te maken over het ontwikkelen en onderhouden van Data Pipelines. Ze kunnen zich concentreren op het genereren van inzichten.

Simplicity, Agility, Reliability 
Fivetran is gebaseerd op de volgende uitgangspunten. Het is eenvoudig (Simplicity), past zich aan gewijzigde omstandigheden (Agility) en is betrouwbaar (Reliability). 
Het hart van Fivetran concentreert zich rondom Data Connectoren. Elke connector extraheert automatisch gegevens uit een bron (meestal Cloudapplicaties, databases, event logs en meer), normaliseert en schoont de gegevens enigszins op. Vervolgens wordt de data naar een Cloud Data Warehouse gestuurd. 

Wat is Fivetran?

Cloud

Fivetran is gemaakt voor de Cloud. Dat betekent dat Fivetran optimaal gebruik maakt van de voordelen van de Cloud. Dit komt onder andere tot uiting in het feit dat Fivetran haar resources direct kan opschalen waar nodig. Daarnaast heeft Fivetran het laden naar een Cloud database naar keuze (o.a. Snowflake) volledig geoptimaliseerd. Het aantal Cloudapplicaties blijft maar groeien. Fivetran heeft inmiddels al 100+ connectoren om data uit deze applicaties te repliceren. 
Een van de zorgen van de Cloud is Security. Daar is in Fivetran de nodige aandacht aan besteed. Zo is Fivetran SOC-2-, en GDPR-compliant. Bovendien zorgt Fivetran voor encryptie van data, zowel data in beweging als data in rust.

Zero-maintenance

Fivetran verzorgt 100% van het onderhoud en de configuratie van de Data Pipeline. Wanneer de databron veranderd, zorgt Fivetran dat deze wijzigingen ook in de Data Pipeline doorgevoerd worden. Data wordt automatisch getransformeerd naar een formaat geschikt voor analyse doeleinden. Fivetran biedt 24/7 support, waarbij synchronisatie processen in real-time gemonitord worden en waar nodig gefixed.  
Het alert-mechanisme zorgt ervoor dat gebruikers meteen op de hoogte worden gesteld wanneer er vertragingen optreden.  

Waarom kiest een klant voor Fivetran?

Fivetran heeft een eenvoudige missie; Organisaties van iedere omvang in staat stellen hun eigen data volledig te beheren. Dat betekent directe toegang tot raw-, ‘ready-to-query’-data uit elke bron, zonder dat er een infrastructuur gebouwd of onderhouden hoeft te worden. Door de volledige Data Pipeline te automatiseren, van extractie en laden tot transformatie in het Data Warehouse, kunnen klanten direct met de data aan de slag. 

Simplicity

Fivetran neemt de complexiteit van de Data Pipeline op zich. De klant kan zich direct focussen op het activeren van de data en bespaart daarmee tijd en kosten. Fivetran zorgt voor het beheer en het onderhoud van Data Pipeline.

Centralize

Fivetran centraliseert alle data in één Data Warehouse. Deze data kan vanuit een centrale plek geanalyseerd worden. Indien nodig kan centraal beveiligd worden en gedeeld met verschillende afdelingen of klanten.

Cloud

Fivetran biedt geen support voor On-premise Data Warehouses en is allen geschikt voor de Cloud. Een van de voordelen van de Cloud, is dat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de schaalbaarheid van de Cloud. Daar is geen user interactie voor nodig.

Standardization

Fivetran organiseert data in gestandaardiseerde schema's voordat ze in het Data Warehouse worden geladen. Door de gestandaardiseerde schema’s kunnen analytics oplossen hergebruikt worden, omdat de data precies op dezelfde manier zijn gestructureerd.

Wat kan Pong voor u betekenen?

Pong ondersteunt haar klanten bij diverse Data Integratie uitdagingen.  
Ons uitganspunt is dat een werkende oplossing eenvoudig van aard is. Dit sluit perfect aan bij het streven van Fivetran; “No coding, no maintenance, no stressing about source changes”. Wij helpen met:

  • Opzetten en uitvoeren van een Proof-of-Concept 
  • Implementeren van Fivetran 
  • Integratie met Snowflake 

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met:

Daan Bakboord
Manager Data & Analytics

Maak contact

Ik wil meer weten over Fivetran

Veraartlaan 12 
2288 GM Rijswijk (ZH)
t. +31 (0)85 13 00 730
e. info@pong.nl
w. www.pong.nl

kvk 63374641
btw nr. NL855208958B.01
bank nr. NL 25 ABNA 0596 7045 34