Snowflake

Pong is partner van Snowflake.
Lees verder en ontdek hoe Pong kan helpen in Data Management.

De oprichters van Snowflake wilden drie uitdagingen oplossen. Ten eerste, het analyseren van machine gegenereerde (Big) Data. Soms met een enorm volume en grote variëteit. Ten tweede, elasticiteit en rekenkracht op aanvraag. Eenvoud als in Software-as-a-Service (SaaS). Ten derde, alle goede dingen van een RDBMS, waaronder SQL.

De uitdaging van Snowflake was een Data Warehouse bouwen in de Cloud. Een Data Warehouse, die het eenvoudig data laden en query’en ondersteunt.

De architectuur van Snowflake is gebouwd op drie belangrijke pijlers bovenop een Cloud Agnostische laag voor Amazon AWS, Microsoft Azure en Google Cloud Platform. Snowflake maakt gebruik van de specifieke mogelijkheden van de gekozen Cloud. Desondanks is het mogelijk om van Cloud te wisselen. Je wordt niet opgesloten in een Cloud provider.

De unieke architectuur van Snowflake is gebaseerd op fysieke scheiding van opslag, rekenkracht en services. Hoewel deze drie lagen fysiek gescheiden zijn, zijn ze ontworpen om logisch perfect samen te werken; "Multi-cluster, Shared Data".

Multi-cluster, Shared Data Architecture

Opslag

De harde schijf. Geen opslaglimiet en logisch gescheiden door databases.
Gegevens worden centraal opgeslagen en geoptimaliseerd. Opslag vindt plaats in een eigen proprietary columnar format van Snowflake in de Cloud. Snowflake bepaalt hoe en waar de gegevens worden opgeslagen. Er is in principe geen limiet op opslag.
Bovendien is Snowflake in staat om allerlei soorten gegevens op te slaan en te query’en, zowel gestructureerd als semi-gestructureerd (JSON, Avro, Parquet, XML, ORC).

Rekenkracht

De CPU, de verwerkingskracht van de machine. Verschillende virtuele units (Data Warehoused) per workload. Automatisch of programmatisch stoppen en (her-) starten. Het zijn eigenlijk verschillende onafhankelijke MPP-clusters. Er is geen strijd om resources. Met andere woorden, de prestaties van elke workload (bijv. laden, query’en of machine learning) worden niet beïnvloed door anderen.

Service

Dit is eigenlijk de software die de computer vertelt wat hij moet doen. De servicelaag is het brein van het systeem. Deze laag bevat Cloud Services als;
authenticatie, infrastructuur-beheer, metagegevens-beheer, query-analyse en optimalisatie en toegangscontrole. Handmatig ingrijpen is niet nodig, Snowflake zorgt voor alles.
Centrale management. Metadata is gescheiden van de opslag en de rekenkracht.

Snowflake Introduction & Demo

Waarom kiest een klant voor Snowflake?

Performance

Snowflake is gebouwd voor snelheid. Krijg een betere performance wanneer nodig tegen een fractie van de kosten. 

Concurrency

Diverse gebruikersgroepen hebben gelijktijdig toegang tot de data zonder prestatievermindering. Eenvoudig op-, en afschalen.

Eenvoud

Volledig beheerde omgeving. Near-zero Management. “Pay-as-you-go” model. Betaal alleen voor wat er gebruikt wordt. Werkt op alle soorten data.

Direct en Live Data Sharing

Geïntegreerd in de architectuur, inclusief op rollen gebaseerde toegangscontrole.
Query een Data Share en combineer deze met eigen data.

Wat kan Pong voor u betekenen?

Pong ondersteunt haar klanten bij diverse Data Management uitdagingen. Ons uitgangspunt is dat een werkende oplossing eenvoudig van aard is. Dit sluit perfect aan bij de visie van Snowflake; “Simply load and query data”. Wij helpen met:

  • Opzetten en uitvoeren van een Proof-of-Value
  • “Zero-to-Snowflake” Workshops
  • Implementeren van Snowflake
  • BI Integratie (Looker, Power BI, Tableau)
  • ETL/ELT Integratie (Matillion, Informatica, Talend)

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met:

Daan Bakboord
Manager Data & Analytics

Maak contact

Ik wil meer weten over Snowflake

Veraartlaan 12 
2288 GM Rijswijk (ZH)
t. +31 (0)85 13 00 730
e. info@pong.nl
w. www.pong.nl

kvk 63374641
btw nr. NL855208958B.01
bank nr. NL 25 ABNA 0596 7045 34