Data & Analytics Consultant...
...die overweg kan met de nieuwste generatie Big Data oplossingen

De digitalisering van de samenleving leidt tot een explosie van data. Door slim gebruik van deze data kunnen organisaties en bedrijven snellere en betere beslissingen nemen. Dat betekent dat de data zodanig verzameld en georganiseerd moeten worden, dat er informatie en inzichten uit afgeleid kunnen worden.

Voor veel organisaties en bedrijven is het op orde krijgen van de data huishouding een stevige uitdaging. Voor de consultants van de Pong Data & Analytics unit is dit dagelijkse kost. Diverse organisaties en bedrijven roepen de hulp in van onze consultants. Zij ondersteunen klanten op het gebied van het ontsluiten van nieuwe databronnen, het ontwikkelen en beheren van data pakhuizen en het visualiseren en presenteren van informatie. Onze consultants denken graag met de klant mee en geven waar nodig advies.

Wij zoeken een enthousiaste en ambitieuze consultant met een passie voor data, die ons team komt versterken.

Wat ga je doen?

Als Data & Analytics Consultant binnen Pong ben je verantwoordelijk voor het verzamelen, verwerken, opslaan en presenteren van data. Je gebruikt je analytische skills en je creativiteit bij het vinden van ‘slimme’ oplossingen. Met jouw ervaring binnen het vakgebied Data & Analytics, geef je advies en realiseer je het technisch en functioneel ontwerp tot BI-oplossingen. Deze oplossingen implementeer je in uiteenlopende omgevingen. Dit kunnen traditionele Data Warehouse omgevingen zijn, maar ook omgevingen gebaseerd op de nieuwste generatie Big Data oplossingen.
Je ziet de tool niet als doel, maar juist als middel om dit voor elkaar te krijgen. 

Binnen Pong krijg je de kans om te werken aan de meest complexe vraagstukken bij grote Nederlandse organisaties zoals DNB, NUON of binnen de Rijksoverheid. Dat vraagt om zowel technische expertise als sterke communicatieve vaardigheden.

We vragen nogal wat van je:

 • Minimaal een relevante afgeronde HBO opleiding;
 • Minimaal 4 jaar werkervaring als BI Specialist of als ETL Developer (traditionele en nieuwe generatie BI- en ETL-tools) in een Agile Scrum omgeving;
 • Kennis van en ervaring met relationele databases als de Oracle Database en Microsoft SQL Server;
 • Kennis van en ervaring met BI-tooling zoals Oracle BI (OBIEE en OAC) en Microsoft (SSRS en Power BI);
 • Kennis van en ervaring met ETL-tooling zoals Oracle ODI, Microsoft (SSAS en SSIS) en Informatica Powercenter;
 • Kennis van en ervaring met BI-concepten zoals Kimball, Data Vault, ETL en OLAP;
 • Kennis van talen als Python en R is een pré;
 • Kennis van Cloud en Hybride modellen is een pré.

Maar we stellen er ook heel wat tegenover:

 • Uitdagende opdrachten bij grote Nederlandse organisaties;
 • Een professionele werkomgeving met zeer ervaren collega’s;
 • Keuzevrijheid in opdrachten;
 • Uitgebreide trainings- en certificeringsmogelijkheden;
 • Een goed salaris, aangevuld met een aantrekkelijke bonus;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto, laptop en vaste vergoeding voor mobiele telefoonkosten.

Wie is Pong?

Bij ons staat werkgeluk op nummer één. Wij willen dat jij plezier hebt in je werk, jezelf blijft ontwikkelen en je daardoor vol overgave kan inzetten voor onze klanten. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij door te investeren in opleidingen en het organiseren van kennissessies en informatieavonden.

Pong is werkgever en dienstverlener in één. Onze klanten behoren tot de top 500 van Nederland en zetten onze Pongers in voor complexe vraagstukken. Je kunt nog zo goed zijn in iets, of technisch sterk zijn, maar als je het niet goed inzet landt het ook niet in de organisatie. Daarom zit ons antwoord niet in complexiteit, maar juist in eenvoud. Pong zet usability voorop, niet de vorm. Wij programmeren niet klakkeloos, maar vereenvoudigen waar we kunnen. Dát vergt échte expertise.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Rik van der Veen

Community Manager

mobiel. +31 6 11 06 48 88 
email. rik.vanderveen@pong.nl
whatsapp

Daan Bakboord

Directeur

mobiel. +31 6 36 57 15 53 
email. daan.bakboord@pong.nl
whatsapp