Data Scientist...
... die organisaties helpt om impact te creëren door data waardevol te maken

Als Data Scientist ga je impact creëren door gebruik te maken van data. Je brengt de uitdaging van de opdrachtgever in kaart en lost deze vervolgens op. Je gebruikt hiervoor voorspellende en-of beschrijvende machine learning modellen en geeft vervolgens advies.

Wat ga je doen?

Als Data Scientist ga je data waardevol maken voor de klant en zorg je voor data gedreven oplossingen. Dit kan zijn door complexe problemen op te lossen met behulp van algoritmes of door het ontwikkelen en in productie brengen van Machine Learning modellen. 
Daarnaast ben jij de schakel naar de business toe. Je denkt mee in het formulieren van de probleemstelling en kan als geen ander uitleggen welke technieken je gebruikt. Vervolgens presenteer je de resultaten en denkt mee in de vervolgstappen.  Naast je inhoudelijk werk is dit het moment om bij ons in te stappen.
Je vormt binnen Pong een select en hecht data team waarmee je met je collega’s gaat samenwerken. Samen met Kris (Kristian Cörvers) ga je aan de slag om jullie werkcultuur neer te zetten. Je denkt mee aan training en ontwikkeling, visie en bouwen van een team. Juist nu ga je impact maken!

Over jou

Je hebt een passie voor je werk en alles wat er in de datawereld speelt. Als specialist blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van data. Je krijgt er energie van om je kennis te delen aan collega’s. Wij houden van gezelligheid en je doet graag mee met onze community activiteiten.

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde WO opleiding op het gebied van Econometrie, Statistiek, Wiskunde, Natuurkunde, Computer Science of vergelijkbaar;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring als Data Scientist;
 • Relevante ervaring met Machine Learning;
 • Kennis van minimaal 1 van de talen Python / R;
 • Kennis van SQL;
 • Kennis van Docker is een pré;
 • Kennis van een van de Cloud providers (AWS / Azure) is een pré;
 • Kennis van Big Data tools zoals Hadoop en Spark is een pré.

Wat je krijgt:

Allereerst veel plezier in je werk. Bij Pong staat werkgeluk op nummer één. Naast het werk krijg je genoeg ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen en nieuwe kennis op te doen. Dit laten we blijken met een ruim opleidingsbudget die vrij te besteden.

Verder ontvang je:

 • Een contract voor onbepaalde tijd, inclusief 27 vakantiedagen;
 • Een salarisaanbod dat hoger ligt dan dat je op dit moment krijgt;
 • Opdrachten die passen in jouw werkgeluk en ontwikkeling;
 • Een leaseautobudget of mobiliteitsvergoeding;
 • Alle faciliteiten die je nodig hebt om goed je werk te doen;
 • Een hechte community van data collega’s waarmee je kan samenwerken;
 • Bij Pong kan je flexibel werken (thuis, kantoor of remote).

Wie is Pong?

Bij ons staat werkgeluk op nummer één. Wij willen dat jij plezier hebt in je werk, jezelf blijft ontwikkelen en je daardoor vol overgave kan inzetten voor onze klanten. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij door te investeren in opleidingen en het organiseren van kennissessies en informatieavonden.

Pong is werkgever en dienstverlener in één. Onze klanten behoren tot de top 500 van Nederland en zetten onze Pongers in voor complexe vraagstukken. Je kunt nog zo goed zijn in iets, of technisch sterk zijn, maar als je het niet goed inzet landt het ook niet in de organisatie. Daarom zit ons antwoord niet in complexiteit, maar juist in eenvoud. Pong zet usability voorop, niet de vorm. Wij programmeren niet klakkeloos, maar vereenvoudigen waar we kunnen. Dát vergt échte expertise.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Rik van der Veen

Community Manager

mobiel. +31 6 11 06 48 88
email. rik.vanderveen@pong.nl
whatsapp

Kristian Cörvers

Manager Data Science

mobiel. +31 6 42 45 17 44 
email. kristian.corvers@pong.nl
whatsapp