Erik van der Weijden

Business Intelligence Consultant

“Pong biedt de mogelijkheid om zelfstandige te worden en de sfeer vind ik heel goed.”

Erik van der Weijden (1981) is in 2000 Technische Informatica gaan studeren aan de TU in Twente, met Artificial Intelligence als keuzevak. Toen bleek dat daar niet heel veel vraag naar was heeft hij de minor Interaction Design gedaan. Daar ontdekte hij de combinatie tussen techniek en gebruiker, wat hem bijzonder aansprak. Vervolgens is hij de BI ingerold: grote hoeveelheden data visueel maken voor eindgebruikers, zodat ze het snappen en betekenis kunnen geven. Rapportages maken en bouwen van een data warehouse, zodat alle gegevens volgens een vaste structuur worden opgeslagen.

Hij begon bij Logica CMG in Rijswijk en werkte daarna bij Incore Solutions in Nieuwegein. Vervolgens stapte hij over naar Profource, waarvoor hij de BI afdeling mocht opzetten. In mei 2016 zette hij de stap naar zelfstandigheid en ging hij meteen als vennoot bij Pong aan de slag.

Wat is je rol bij Pong?
Erik van der Weijden: “Als BI Consultant maak ik momenteel bij Vodafone Ziggo de technische ontwerpen voor de BI omgeving. Die geef ik dan door aan de ontwikkelaars binnen het team en zorg dat zij het uitvoeren  

Wat vind je mooi aan je werk?
De BI Consultant vindt het mooiste aan zijn werk dat hij klanten soms echt aan nieuwe inzichten kan helpen. Erik: “Het leukste voorbeeld daarvan is een telecombedrijf. Daarvoor moest ik van dag tot dag de stijging of daling van het aantal glasvezelklanten bijhouden. Zij dachten 40.000 klanten te hebben, maar volgens de tellingen vanuit het systeem kwamen wij op 65.000. Het effect van ons werk was toen echt heel groot.”    

Wat vind je aantrekkelijk aan Pong als werkgever?
Erik: “Eigenlijk was ik aan het kijken om zelfstandig verder te gaan. Pong bood mij de mogelijkheid om eerst in dienst te gaan en zodra ik een opdracht had voor langere tijd die als zelfstandig ondernemer op te pakken. De boekhouding en de juridische kant van de zaak worden door Pong allemaal afgevangen. Dat spreekt me heel erg aan. Ik denk dat Pong daar uniek in is.”

Vertel eens wat meer over je ambities
“Ik zou het heel leuk vinden om bij een echt grote klant met een team het data warehouse helemaal vanaf scratch op te bouwen. Dus de hele omgeving, inclusief gesprekken met eindgebruikers, informatie analyse en het maken van de ontwerpen”,  aldus de BI consultant.

Wat maakt Pong anders dan andere werkgevers?
Van der Weijden: “Pong biedt de mogelijkheid om zelfstandige te worden en de sfeer vind ik heel goed. We laten mensen altijd doorstromen via ons netwerk. Ik ben hier bijvoorbeeld terechtgekomen via Dennis Waterreus. Hij zei: ‘Kom eens bij Pong praten.’ Dat was een gouden tip van hem.” 

Hoe zou je Pong omschrijven?
Erik: “Bij Pong hebben we allerlei plannen. We willen graag groeien en de beste naam worden in BI land. Ik denk dat we bij Pong daarvoor de juiste mensen hebben. We zijn een enthousiaste club die niet alleen aan uurtje factuurtje en omzet denkt, maar klanten echt verder wil helpen. Dat vind ik een fijne omgeving om in te werken.” 

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met:

James Brinkman

Community Manager

mobiel. +31 6 41 34 08 13
email. james.brinkman@pong.nl
whatsapp

Solliciteer

Keuze vacature
Business Unit Manager Java & Development
Data & Analytics Consultant
Microsoft Business Intelligence Consultant
Automation Tester
Full Stack Java Developer
Ander

Veraartlaan 12 
2288 GM Rijswijk (ZH)
t. +31 (0)85 13 00 730
e. info@pong.nl
w. www.pong.nl

kvk 63374641
btw nr. NL855208958B.01
bank nr. NL 25 ABNA 0596 7045 34