Erwin Poeran
Business Unit Manager Testing / Test Automation Engineer 

"De professionals binnen Pong hebben veel kennis van zaken en samen zijn wij vooruitstrevend
op organisatorisch
en
inhoudelijk vlak."

Mijn naam is Erwin Poeran (1982).
Ik ben woonachtig in Vleuten met mijn vrouw en twee kinderen. 

Al ruim tien jaar ben ik werkzaam in het testvak en heb ik diverse test gerelateerde rollen uitgevoerd bij toonaangevende organisaties.
Denk aan
Rabobank, ABN AMRO, Jumbo , Tele2 en T-Mobile.
 
Mijn focus ligt vooral in de techniek en in testautomatisering. Dit vind ik het leukst en zie hier ook de meeste toekomst in. Als Business Unit Manager vind ik het leuk om de mensen in de unit te begeleiden in hun loopbaan en samen de richting van de unit te bepalen.

Waarom heb je voor Pong gekozen?   
Als testconsultant was ik op zoek naar de volgende stap in mijn carrière. Pong is een organisatie waar ik vanaf het eerste moment een wederzijdse klik mee had. Het viel mij al gelijk op dat ik te maken had met een leuke club met veel persoonlijk contact. Daarnaast informeert en begeleidt Pong je erg goed in alle trajecten. 

Hoe kun je Pong het beste omschrijven?
Een organisatie met visie en veel ambitie. Het is een vrij jong bedrijf, maar zeker niet onervaren. De professionals binnen Pong hebben veel kennis van zaken en samen zijn we vooruitstrevend op organisatorisch en inhoudelijk vlak. Buiten het zakelijke aspect is het gewoon een prettig bedrijf met leuke mensen en veel fun.

Wat maakt Pong anders dan andere werkgevers?
Pong is een organisatie die mij op de juiste manier weet te ondersteunen en te faciliteren. Daarnaast maakt het persoonlijke contact met iedereen het een leuke club om onderdeel van te zijn. Het voelt erg fijn dat Pong mij ziet als iemand om op diverse gebieden mee te kunnen sparren. En aan de andere kant is het ontzettend leuk om vanuit mijn rol als Business Unit Manager een steentje bij te kunnen dragen aan het succes van Pong.

Vertel eens wat meer over jouw functie.
Als Business Unit Manager vind ik het erg leuk om samen met de test professionals te werken aan hun ontwikkeling. De persoonlijke aandacht en samenwerking maakt het werken bij Pong waardevol en is tevens de reden dat mensen voor Pong kiezen.

Naast mijn rol als business unit manager ben ik ook werkzaam als testconsultant in de testautomatisering. Als testconsultant geeft het mij voldoening als ik kan meewerken aan een product of dienst van hoogwaardige kwaliteit. Ik kijk niet alleen naar de requirements die door de klant worden opgesteld, ik kijk ook altijd of het beter kan. Testen is daarom voor mij zo veel meer dan alleen het opstellen en uitvoeren van test cases.

Ik probeer altijd een verbindende rol te spelen, door met alle betrokkenen samen te werken en te zoeken naar de hoogst haalbare kwaliteit om deze vervolgens te waarborgen.

IT is behoorlijk in beweging. Daarom vind ik het belangrijk om mee te gaan met de techniek. Testautomatisering is een van de hot topics van de afgelopen jaren en dat zal de komende jaren zo blijven. Ik vind het interessant en uitdagend om hiermee bezig te zijn. Het voelt goed om een complexe test set volledig geautomatiseerd te krijgen. 

Wat is voor jou de ideale werkplek?
Fun vind ik belangrijk. Ik moet omringd zijn met mensen waarmee ik kan lachen. Dit zorgt er voor dat je altijd op een prettige manier met elkaar kan samenwerken. Daarnaast werk ik graag voor een organisatie die zich bezighoudt met interessante onderwerpen die je kunt toepassen in je opdracht of die er in ieder geval voor doen zorgen dat je je direct een tastbare situatie of impact kunt voorstellen tijdens je opdracht. Als laatste een organisatie die meegaat met de techniek en zelfs vooruit wilt lopen op de anderen. 

Kun je wat vertellen over je huidige opdracht?
Mijn huidige opdracht is bij ABN Amro Clearing Bank. Het team waar ik in zit, houdt zich vooral bezig met rapportages met betrekking tot beurs handelen. Testen is hier vooral nog handmatig en test automatisering moet nog opgezet worden. Met mijn kennis en ervaring probeer ik het testen naar een volwassener niveau te brengen en meer richting geautomatiseerd testen te werken. Deze opdracht zal veel tijd kosten, maar is wel erg uitdagend.

Wat zijn jouw ambities?
Goed worden in wat ik wil en beter worden in wat ik kan! Dit pas ik niet alleen toe op mijn werk, wanneer ik bijvoorbeeld een nieuwe tool wil leren, maar ook in mijn privéleven pas ik dit toe. Ik vind het bijvoorbeeld ontzettend leuk om muziek te maken. Ik maak er altijd een uitdaging van om een nieuw muziekinstrument te leren spelen. Inmiddels ben ik een veelzijdige muzikant die kan zingen en instrumenten kan spelen zoals, synthesizer, basgitaar en drums. Ik ben niet overal even goed in, maar mijn motto blijft de eerste zin.

Waar ben jij trots op? 
Misschien klinkt het cliché, maar ik ben trots op dat ik ben waar ik nu in mijn carrière sta. Ik heb ervaren dat niets in het leven makkelijk is en gegeven wordt. Je zal er hard voor moeten werken en soms moet de een harder werken dan de ander. Na mijn afstuderen en tijdens de economische crisis in 2009 heb ik hard moeten werken voor überhaupt een baan. Na veel afwijzingen en verschillende banen, opdrachten, opleidingen en training ben ik eindelijk waar ik nu sta.

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met:

Rik van der Veen

Community Manager

mobiel. +31 6 11 06 48 88
email. rik.vanderveen@pong.nl
whatsapp

Solliciteer

Keuze vacature
Business Unit Manager Java & Development
Data & Analytics Consultant
Microsoft Business Intelligence Consultant
Automation Tester
Full Stack Java Developer
Ander